• Locatie: GA-Terminal

  De nieuwe General Aviation terminal van Schiphol opende zijn deuren op 1 juli 2011 en is gevestigd naast de landingsbaan van de private- en business jets middenin het business park van het historische deel van Schiphol Oost. De multifunctionele kantoorruimtes, de Summum Lounge en bijzondere architectonische vormgeving maken dit gebouw uniek.   
 • General Aviation

  General Aviation (GA) is de internationale benaming voor privé- en zakenvluchten met vliegtuigen voor maximaal 19 passagiers. Op Schiphol Oost worden jaarlijks ongeveer 4.500 businessjets afgehandeld. De terminal is multifunctioneel: het heeft afhandelingsruimtes, vergaderruimtes en kantoren. Gebruiksvriendelijkheid en gastvrijheid staan bij de inrichting voorop.  
 • Duurzaam

  Het gebouw is op duurzame wijze ontwikkeld. Zo is er aanwezigheidsdetectie voor zowel de verlichting als de ventilatie, extra isolatie in de gevels, lage temperatuursverwarming, daglichtdetectie ten behoeve van de verlichting en zijn er verschillende andere energiebesparende maatregelen getroffen.   
 • Architectuur

  De General Aviation Terminal is bijzonder architectonisch vormgegeven. De gevel van de terminal bestaat uit zilverkleurige panelen en veel glas. Aan de platform zijde verfraait een twaalf meter lange magentagekleurde luifel het geheel. Het interieur van de nieuwe terminal is modern en past bij de uitstraling van het gebouw: efficiënt, uitnodigend en vernieuwend en tegelijkertijd stijlvol en duurzaam.